post-thumb

Şubat 2024-EİB Sürdürülebilirlik Bülteni

Bilindiği üzere, Dünyamız büyük bir değişim ve dönüşüm sürecinden geçiyor. Birkaç yıl öncesine kadar çoğumuz için bir sosyal sorumluluk projesi anlamına gelen sürdürülebilirlik, bugün işimizin odağına nasıl alabileceğimizi tartıştığımız bir kavram oldu.

Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) olarak 2019 yılında Global Compact’a üye olarak sürdürülebilirlik alanında küresel bir adım atmıştık. Bu tarihten itibaren bütün projelerimizin temelinde “sürdürülebilirlik” esasları yer alıyor. Şimdi de EİB Genel Sekreterliğimizin önerisi ve EİB Üst Yönetimi kararıyla; stratejik planlamanın öneminden hareketle ve “Sürdürülebilirlik” çalışmalarının daha etkin ve üyelerimizin sahadaki ihtiyaçlarına yönelik şekillenmesini teminen EİB Strateji ve Sürdürülebilirlik Çalışmaları İzleme Komitesi oluşturduk. Bu amaca yönelik olarak Sürdürülebilirlik konusunda güncel haberleri takip etmek, projeler başlatmak isteyen üyelerimize rehber olmak ve farkındalık yaratmak amacıyla sürdürülebilirlik ile ilgili haberleri aylık bülten olarak siz değerli üyelerimizle paylaşmaya karar verdik.

Sürdürülebilirlik konusunda ilk kez 2024 yılı Mart ayı itibariyle aylık olarak yayınlayacağımız bültenimizi sizlerle paylaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Dünyamızın karşı karşıya olduğu çevresel sorunlar, iklim krizi, doğal kaynakların tükenmesi ve biyolojik çeşitlilik kaybı gibi meseleler hepimizin dikkatini çekiyor. Ancak, birlikle hareket ederek bu sorunlara çözüm bulabileceğimize inanıyoruz.

Türkiye’nin sürdürülebilirlikte küresel bir çekim merkezi haline gelmesi ve ihracatta yakalanan başarının daha ileriye taşınması için çalışıyoruz. Sizlerin de desteğiyle daha sürdürülebilir bir dünya inşa etme yolunda ilerleyeceğiz.

İ. Cumhur İŞBIRAKMAZ
Genel Sekreter

Şubat 2024- Aylık Sürdürülebilirlik Bülteni İçin Tıklayınız.